Werk ze!

Instellingen die mensen begeleiden tijdens een re-integratietraject hebben als doel zo snel mogelijk weer passend werk voor hen te vinden. Als werkzoekenden over lage taalvaardigheden beschikken, is het vinden van werk extra lastig. Daarom is Werk ze! ontwikkeld. Er zijn een papieren en een digitale versie beschikbaar.

Werk ze! is een methode speciaal voor laaggeletterden die op zoek zijn naar een baan. In Werk ze! zijn taalvaardigheden gekoppeld aan arbeidscompetenties en aan vaardigheden die nodig zijn bij het zoeken van een baan. Het taalniveau van de lessen ligt rond 1F.

Waaruit bestaat het materiaal?

Het materiaal bestaat uit een werkmap met opdrachten over tien verschillende thema’s, die in een vaste volgorde worden aangeboden. Voorbeelden van thema’s zijn jezelf voorstellen en een sollicitatiebrief schrijven. De werkmap is losbladig, zodat deelnemers extra materiaal zoals een cv of een sollicitatiebrief makkelijk kunnen invoegen en hun producten up-to-date kunnen houden.

Audiofragmenten

Beluister hier de audiofragmenten bij de luisteropdrachten.

Werk ze!

De boekjes van Werk ze! zijn goed te combineren met Werk ze! digitaal.

Het materiaal bevat spreek- en luisteropdrachten en lees- en schrijfopdrachten. Bij de luisteropdrachten horen geluidsfragmenten. Naast de werkmap voor deelnemers is er ook een vrijwilligersgids beschikbaar. Benieuwd hoe Werk ze! eruitziet? Bekijk hier een voorbeeld

Deze lesmaterialen kun je bestellen bij je (vrijwilligers)organisatie.

Wanneer en hoe kan ik Werk ze! gebruiken?

Werk ze! is beschikbaar voor alle (vrijwilligers)organisaties die werken met het ondersteuningsprogramma Taal voor het Leven. Bekijk hier hoe je als organisatie de materialen kunt aanvragen.

Ben je taalvrijwilliger en wil je met Werk ze! aan de slag? Neem dan contact op met jouw contactpersoon van de vrijwilligersorganisatie.