Vera

“Ik ben dyslectisch. Ik kreeg vroeger niet de extra aandacht op school die ik nodig had en heb daarom nooit goed leren lezen en schrijven. Drie jaar geleden ben ik begonnen aan een cursus. Omdat ik alles zelf wilde doen. Ik heb altijd hulp van anderen nodig gehad, en daar was ik nu wel klaar mee. De druppel was vooral dat ik na een auto-ongeluk een formulier moest invullen. Dat lukte niet."

“Ik heb drie jaar een cursus lezen en schrijven gevolgd. Nu ben ik bezig met een opleiding tot sportbegeleider. Ik merk dat ik nog wel wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken met het lezen van moeilijkere brieven, zoals van de sociale dienst. Ik wil graag nog aan de slag met een-op-een-begeleiding.

Nu ik kan lezen en schrijven, kan ik veel dingen zelf. Ik ben zelfstandiger en heb meer zelfvertrouwen. Ik doe ook meer nu: ik ben buurtambassadeur, ben bezig met een opleiding en ik ben overblijfmoeder. Ik heb zoveel meer vrijheid nu! En ik heb de liefde van mijn leven gevonden.

Vera

Als je kunt lezen en schrijven komt je leven op een heel andere schaal terecht. Ik ben echt ver vooruitgegaan vergeleken met toen. Je kunt dan alles zelf lezen en zelf begrijpen. Dat is zo fijn!”

"Ik heb zoveel meer vrijheid. En ik heb de liefde van mijn leven gevonden."

Vera was bij de opening van een tentoonstelling over laaggeletterdheid in Amsterdam. In het filmpje (vanaf 1:20) vertelt ze haar verhaal.

Herkenbaar?

Ben of ken je iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Aanmelden voor een cursus kan via onze website: