Voor ‘t zelfde geld

Voor ‘t zelfde geld is een methode die speciaal gemaakt is voor mensen die hun administratie op orde willen brengen en houden en die moeite hebben met lezen, rekenen en schrijven. Door het volgen van de lessen krijgen de deelnemers een goed overzicht van hun financiën en alles wat daarbij hoort.

Het taalniveau van de lessen ligt rond 1F. Deze methode kun je combineren met bijvoorbeeld Succes!-boekjes, lessen uit Werk ze! of digitale lesmaterialen.

Waaruit bestaat het materiaal?

Het materiaal bestaat uit een werkmap met opdrachten over twintig verschillende thema’s, die je in een vaste volgorde aanbiedt. Voorbeelden van thema’s zijn: het op orde krijgen van je administratie, internetbankieren, onverwachte uitgaven, verzekeringen, en geld en kinderen. De werkmap is losbladig, zodat deelnemers extra materiaal uit hun eigen administratie makkelijk kunnen invoegen en hun producten up-to-date kunnen houden.

Het materiaal bevat lees-, reken- en schrijfopdrachten. Naast de werkmap voor deelnemers is er ook een vrijwilligersgids beschikbaar. Benieuwd hoe Voor ‘t zelfde geld eruitziet? Bekijk hier een voorbeeld.

Deze lesmaterialen kun je bestellen bij je (vrijwilligers)organisatie.

Voor ‘t zelfde geld

Wanneer en hoe kan ik Voor ‘t zelfde geld gebruiken?

Ben je taalvrijwilliger en wil je met Voor ‘t zelfde geld aan de slag? Neem dan contact op met jouw contactpersoon van de vrijwilligersorganisatie voor meer informatie.
Voor ‘t zelfde geld is beschikbaar voor alle (vrijwilligers)organisaties die werken met het samenwerkingsprogramma Taal voor het Leven. Bekijk hier hoe je als organisatie de materialen kunt aanvragen.