850.000 euro provinciale subsidie voor aanpak laaggeletterdheid

Gedeputeerde Hans Teunissen presenteerde op de conferentie Samen voor Taal de nieuwe “Nadere subsidieregels Bibliotheek en Maatschappij”. Bibliotheken worden uitgedaagd om op een innovatieve manier laaggeletterdheid te voorkomen en tegen te gaan. De regeling is bedoeld voor Limburgse bibliotheken en gemeenten en er is 850.000 euro beschikbaar.

Maatschappelijke rol

Bibliotheken doen meer dan alleen het uitlenen van boeken, ze hebben een belangrijke maatschappelijke functie. De Provincie Limburg wil vernieuwing en innovatie bevorderen zodat bibliotheken hun maatschappelijke rol kunnen vervullen. Gedeputeerde Teunissen: “Innovatie en vernieuwing zijn belangrijk om maatschappelijke problemen op te lossen. Door hun laagdrempeligheid en rol in de gemeenschap hebben bibliotheken de ideale positie om laaggeletterdheid tegen te gaan.” Het tegengaan en voorkomen van laaggeletterdheid betekent ook dat meer Limburgers kunnen meedoen in de samenleving.

 

Vragen of ondersteuning nodig?               

Wilt u gebruik maken van de regeling en heeft u daarbij hulp of ondersteuning nodig van Stichting Lezen & Schrijven neem u dan contact op met een lokale projectleider van Stichting Lezen & Schrijven via taalvoorhetleven.nl/contact.

Meer informatie over de Nadere subsidieregels Bibliotheek en Maatschappij vindt u hier.

 

Locatie

Limburg