Bijna klaar om aan het werk te gaan

Het Sociaal Wijkteam Rosmolenwijk in Zaandam organiseerde op 29 november 2018 een workshop samen met Stichting Lezen & Schrijven. Een groepje bijstandsgerechtigde vrouwen in de wijk is er klaar voor om de stap richting werk te zetten. Tijdens deze levendige workshop zetten ze de puntjes op de i. 

Sollicitatiegesprek oefenen 

In de workshop werd, onder begeleidding van een taalregisseur, gewerkt met het EVA-materiaal. Hiermee ontdekken deelnemers wat voor hen echt belangrijk is als het om werk gaat. Ze maakten een cv en oefenden met het voeren van een sollicitatiegesprek. 

Voor één van de deelnemers aan de workshop is dit een heel actuele oefening. Ze voerde 25 jaar geleden voor het laatst een sollicitatiegesprek. Na jaren niet gewerkt te hebben begon ze enige tijd geleden met vrijwilligerswerk in een verzorgingstehuis. En nu heeft ze een sollicitatiebrief geschreven naar een betaalde baan. Voor haar een heel goede ervaring om het gesprek alvast te oefenen.   

Herkenning 

Voor de deelnemers sloot deze workshop goed aan bij waar ze op dit moment mee bezig zijn. Ook de uitwisseling met anderen die in een zelfde situatie zitten vonden ze waardevol. Al met al een goed steuntje in de rug. In de toekomst willen ze in de wijk zeker meer van dit soort bijeenkomsten organiseren. Een mooie stap in de goede richting en een mooie samenwerking met het sociale wijkteam.

Bijna klaar om aan het werk te gaan