Digivaardig met Succes!

Afgelopen maanden zijn de eerste twee boekjes Succes! Digitale vaardigheden getest in een pilot ‘Digitaal voor het leven’. Op verschillende plaatsen in Nederland deden deelnemers en vrijwilligers van verschillende organisaties hier aan mee. De lessen gaan over het gebruik van de mobiele telefoon en de computer. ROC van Flevoland was één van de plekken waar deze pilot plaatsvond. Zo’n 20 deelnemers hebben met deze boekjes gewerkt.

Nieuw lesmateriaal

Eerder dit jaar is de pilot van de nieuwe Succes! boekjes van start gegaan. Rond die tijd werd er in Rotterdam een interessante training aan vrijwilligers gegeven, die veel enthousiaste reacties opriep. Vrijwilligers kregen handvatten om succesvol met het materiaal aan de slag te kunnen gaan.
 

Digivaardig met Succes!

In Almere is er ook een aantal deelnemers met het lesmateriaal aan de slag gegaan. Er werd geoefend met het boekje ‘Een berichtje’ en ‘Komen jullie ook?’. Ze hebben vier lessen per boekje gevolgd. De deelnemers leerden onder andere hoe ze een e-mail kunnen opstellen op de computer, en hoe je een foto kunt maken en versturen met de mobiele telefoon.

Feestelijke afsluiting

Op donderdag 28 maart is deze pilot feestelijk afgesloten met een bezoek aan de afdeling Gouden Eeuw van het Rijksmuseum  in Amsterdam. Daar bezochten ze onder andere een theatervoorstelling van Jetty Mathurin (cabaretière, presentatrice, actrice). Zij heeft een act gedaan over een oudere dame die niet zo (digi)taalvaardig is. Er was veel herkenning bij de deelnemers en ze hebben zich ook erg vermaakt.
 

Digivaardig met Succes!

De deelnemers deden samen met een aantal vrijwilligers van KPN een paar oefeningen rond digitale vaardigheden. Zo moesten er foto’s worden gemaakt van kunstwerken met een tablet. Iedere cursist kreeg een bewijs van deelname omdat ze de lessen succesvol hebben afgerond.
 

Verdere ontwikkeling materiaal

De pilot is inmiddels afgerond. In de komende maanden wordt het materiaal doorontwikkeld. In september is het nieuwe materiaal Succes! Digitale vaardigheden beschikbaar.