EVA op de Avondschool in Emmen

Op de Avondschool in Emmen wordt sinds eind 2018 de EVA-module (Educatie voor Vrouwen met Ambitie) aangeboden. De EVA-aanpak, ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven, motiveert vrouwen om verder te ontwikkelen met als aandachtspunt een betere taalbeheersing.

De Avondschool is bedoeld voor iedereen in Emmen en omgeving die zich wil ontwikkelen, zonder druk. De Avondschool biedt diverse cursussen aan, Nederlands, Engels, bloemschikken, naald en draad, houtbewerking, koken, bakken en nog veel meer. De EVA-module is onlangs gepresenteerd aan de bestaande cursisten van de Avondschool. Tijdens de daaropvolgende inschrijfavonden werd informatie gegeven over wat EVA is, waarna cursisten zich konden inschrijven. De lessen worden verzorgd door een EVA-vrijwilliger. Doel is EVA een vast aanbod te laten worden van de Avondschool.

Stappen zetten

Sinds oktober zijn vier dames aan de slag gegaan met de EVA-module. Deze vrouwen willen graag sterker in hun schoenen staan, meer nee durven zeggen en leren om meer uit het leven te halen. De deelnemers hebben aan de hand van het EVA-materiaal van Stichting Lezen & Schrijven gesprekken gevoerd over kwaliteiten, vaardigheden, toekomstbeeld en grenzen aangeven. Na elke bijeenkomst krijgen de cursisten een opdracht om te oefenen. Ook krijgen ze materiaal mee naar huis, zodat ze hun gemaakte opdrachten nog eens na kunnen lezen of opnieuw kunnen doen. Volgens de cursusleiders is het mooi om te zien hoe ze stappen hebben gezet.

Kom langs

Ken je mogelijk geïnteresseerde vrouwen voor EVA uit (de omgeving van) Emmen? Er is nog voldoende ruimte binnen de groep. Kom gerust langs bij de Avondschool in het gebouw van PRO Emmen aan de Ullevi 22 (naast stadion FC Emmen). EVA vindt plaats elke dinsdag (behalve schoolvakanties) vanaf 19.00 uur. Neem voor meer informatie contact op via e-mail:  info@avondschoolemmen.nl.

 

EVA is onderdeel van de Toolkit Empowerment. Ook aan de slag met Empowerment binnen jouw organisatie? Neem contact op met de lokale projectleider van Taal voor het Leven.

EVA op de Avondschool in Emmen