Nieuw systeem voor Basismeters beschikbaar

Vanaf vandaag is het nieuwe systeem voor Basismeters beschikbaar voor onze partners.

Het nieuwe systeem

Het systeem voldoet aan de vereiste beveiligingscriteria en AVG-regels. Partners die gebruik willen maken van de Basismeters, moeten eerst een verwerkersovereenkomst ondertekenen. Zo beschermen we samen de persoonsgegevens van deelnemers. Het dashboard is nu nog overzichtelijker. Partners zien meteen welke deelnemers nog doorverwezen kunnen worden naar passend scholingsaanbod. Alle vragen van de Basismeters zijn inhoudelijk gecontroleerd en aangepast waar nodig. Het dashboard en de Basismeters zijn aangepast aan de nieuwe huisstijl van Stichting Lezen en Schrijven.

De volgende Basismeters zijn beschikbaar in het nieuwe systeem:

  • Taalmeter 1F
  • Taalmeter 2F
  • Rekenmeter 1F

Benieuwd naar de nieuwe meters? Bekijk dan de demoversie van de Taalmeter.

Eind deze maand is ook de Sociale Inclusiemeter (Meedoenmeter) beschikbaar. En lanceren we een nieuwe innovatieve Basismeter.

Nieuw systeem voor Basismeters beschikbaar
Nieuw systeem voor Basismeters beschikbaar

Hoe kunnen partners gebruik maken van het nieuwe systeem?

Partners die al een verwerkersovereenkomst hebben ondertekend, krijgen vandaag toegang tot het nieuwe dashboard. Andere huidige gebruikers krijgen dit na ondertekening.
Wil je als nieuwe organisatie ook kosteloos aan de slag met de Basismeters? Meld je dan aan via basismeters.nl.

Wat zijn de Basismeters?

De Basismeters zijn eenvoudig af te nemen online instrumenten. Ze geven in maximaal 15 minuten een indicatie of iemand moeite heeft met taal of rekenen. Na het maken van een Basismeters is de uitslag meteen digitaal zichtbaar. In het dashboard zien partners alle statistieken van de afnames terug. Zo kunnen zij uitslagen in de gaten houden en rapportages uitdraaien.

Meer over Basismeters en screenen

Wilt u meer weten over de Basismeters of over screenen op laaggeletterdheid? Kijk dan op onze website basismeters.nl of mail naar basismeters@lezenenschrijven.nl.