Samen maken we de Digitale Wereld voor iedereen toegankelijk.

Op 21 januari was er een DigiMarkt in Middelburg. De markt was de aftrap voor het programma Digitaal in de Wijk en werd georganiseerd door Jacqueline Oude Hesselink van DigiSteun. Jacqueline: “Met veel positieve energie hebben we met alle netwerkpartners een mooie bijdrage geleverd aan deze DigiMarkt. Ik kijk dan ook vol trots terug op deze mooie middag.” Geschreven door Evelyn van Boven, Taalregisseur bij Stichting Lezen & Schrijven

Opzet en doel van de markt

De markt was mooi en ruim opgezet bij Hof Mondriaan van Zorgstroom. De bezoekers werden geïnformeerd over digitale ondersteuning op allerlei leefgebieden in hun wijk. Vanaf 7 februari kunnen bewoners met hun digitale vragen ook terecht bij de DigiSteun Punten in de wijk Dauwendaele.

Opening door de wethouder

Wethouder Johan Aalberts opende de markt en benadrukte dat de steunpunten een belangrijke en nuttige toevoeging zijn voor de wijkbewoners. Onze digitale wereld wordt steeds ingewikkelder en hulp bij het regelen van allerlei zaken is helaas hard nodig.

De bezoekers

De markt is goed bezocht. Met name ouderen vertelden dat ze moeite hebben om zelfstandig zaken te regelen. Verschillende ouderen gaven aan de DigiSteun Punten te willen bezoeken en waren blij met de mogelijkheid. Er was veel belangstelling voor de laagdrempelige digitale ondersteuning. Diverse digitale hulpvragen werden gesteld en ook kwamen er aanmeldingen voor deelname aan het programma Digitaal in de Wijk.

Jacqueline: “Tijdens de DigiMarkt heb ik van verschillende partnerorganisaties vernomen dat ze ook nog nieuwe potentiële vrijwilligers hebben ontmoet. DigiSteun heeft 3 aanmeldingen ontvangen van mensen die als DigiMaatje mee willen helpen. Super mooi! We gaan binnenkort met hen in gesprek.”

Taalheld Zeeland

De Zeeuwse Taalheld Heleen Kreikamp woont in de wijk Dauwendaele en was op de markt aanwezig. Ze heeft met verschillende organisaties kennisgemaakt en haar verhaal verteld. Mensen waren onder de indruk. Een vrijwilliger van DigiSteun zei dat hij haar stoer vond! Natuurlijk hebben we ook gebruik gemaakt van dit moment om de TaalHeldenprijs en het stemmen voor de Publieksprijs onder de aandacht te brengen. Ik weet dat Heleen er weer een paar stemmen bij heeft gekregen! Ga naar taalheld.nl om te stemmen op Heleen of op een van andere TaalHelden. Dit kan nog tot en met 23 februari.

Contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Taalregisseur Evelyn van Boven, evelynvanboven@lezenenschrijven.nl.