Taalpunt Participe Amstelland geopend met chocoladeletters

Op donderdag 13 december werd de opening van het nieuwe taalpunt in ontmoetingscentrum De Meent gevierd. Het Taalhuis, Stichting Wereldbuur, Participe Amstelland, Amstelveenvoorelkaar, Stichting Lezen & Schrijven, medewerkers van de Openbare Bibliotheek Amstelveen en natuurlijk vrijwilligers plus taalmaatjes – alle pilaren waar het Taalpunt op leunt, waren vertegenwoordigd op deze vrolijke bijeenkomst.  

1000e taalkoppel

Het bericht dat op deze dag het duizendste taalkoppel was gestart sinds het begin van Wereldbuur in Amstelveen in 2016, gaf de hele bijeenkomst een extra gouden glans! 
De partijen die met het Taalpunt te maken hebben waren allemaal vertegenwoordigd bij deze officiële opening die gedaan werd door een ‘taal-driehoek’: Frans Huissen van Amstelveenvoorelkaar interviewde Marijn van Ballegooijen, wethouder Zorg & Welzijn van Amstelveen en Elena Nabatova, regiomanager Amstelland van Participe. Elena vertelde over haar eigen ervaringen en eerste leerervaringen met de Nederlandse taal nadat ze uit Rusland hierheen was geëmigreerd. Met een set chocoladeletters van het woord T.A.A.L.P.U.N.T. was de officiële opening een feit.  
 

Taalpunt Participe Amstelland geopend met chocoladeletters

Duidelijke taal

Taalpuntmedewerkers Marleen Hensbergen en Door de Flines lieten vervolgens de aanwezigen ervaren wat het is om een taalachterstand te hebben. Dat leverde een interessante discussie op over ambtelijk taalgebruik en wethouder Marijn van Ballegooijen vertelde dat de gemeente Amstelveen bezig is om alle standaardbrieven onder de loep te nemen en waar mogelijk eenvoudiger taal te gebruiken om dezelfde boodschap over te brengen. 

Het slot van de feestelijke opening was een Taal-quiz die wijkcoach Joyce Weij met verve bracht. Met als prijs een grote pot met pepernoten en een chocoladeletter. Jolanda Splinter, die onlangs een drukbezocht Taalcafé startte in Ontmoetingscentrum De Meent, was volkomen terecht de grote Taalquiz-winnaar van de avond. 

Openingstijden

Het Taalpunt is te bezoeken op donderdagen van 17:00 tot 19:00, om informatie en advies te krijgen over alles wat te maken heeft met de Nederlandse taal. Ook het verhogen van vaardigheid in het omgaan met computers staat hoog in het vaandel. Zou jij mensen willen ondersteunen in het oefenen met Nederlands of ken je iemand die baat zou hebben bij een cursus of een coach op het gebied van Nederlands? Dan wijzen de medewerkers van het Taalpunt je de weg.