TaalZomer in Haarlemmermeer

Wat is een zomer zonder taal?! Het Taalhuis in Haarlemmermeer organiseert de TaalZomer, zodat  volwassenen ook gedurende de zomerweken aan de slag kunnen met de Nederlandse taal. De TaalZomer is een gebundelde zomeractiviteit in samenwerking met de partners binnen het Taalhuis: Bibliotheek, MeerWaarde, VluchtelingenWerk, ROCvA en het Spaarne Gasthuis. In de periode 31 juli tot 23 augustus vinden er diverse en doorlopende activiteiten plaats waar iedere volwassene die de Nederlandse taal beter wil leren aan kan deelnemen.

Wat is TaalZomer?

De aftrap voor deze vier weken vol met taalactiviteiten is op dinsdag 31 juli 2018. Alle activiteiten vinden in of rondom de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale plaats. In de vier weken verzorgen docenten van MeerWaarde elke dinsdag Nederlandse taallessen. Ook is er elke woensdagochtend een taalwandeling; al wandelend door Hoofddorp doen de deelnemers sociale contacten op en leren zij bovendien in steeds weer een andere context de Nederlandse taal. Verder is elke donderdagochtend het Taalcafé open. VluchtelingenWerk laat de deelnemers daar met elkaar in gesprek gaan. Elke week staat een ander thema centraal dat bij alle activiteiten terugkomt. Zo passeren de thema’s gezondheid, natuur, sport en winkelen de revue, waarbij in de week van de ‘gezondheid’ de taalwandeling in het Spaarne Gasthuis plaatsvindt. De TaalZomer wordt op 23 augustus op een feestelijke manier afgesloten onder het genot van een zomers drankje!

Het Zomerprogramma

  • Taalles: Dinsdag 31 juli en7, 14, 21 augustus (10.00 – 12.00 uur)
    Taalles in een groep van een docent Nederlands.
  • Taalwandeling: Woensdag 1, 8, 15, 22 augustus (10.00 – 12.00 uur)
    Al wandelend door Hoofddorp doen de deelnemers sociale contacten op en leren zij door middel van een thema de Nederlandse taal. In de week van de gezondheid is er een taalwandeling in het Spaarne Gasthuis.
  • Taalcafé: Donderdag 2, 9, 16, 23 augustus (10.00 – 12.00 uur)
    Op een gezellige, laagdrempelige manier gaan de deelnemers met elkaar in gesprek met elke week een ander onderwerp.

Meer weten?

Wil je meer weten over de TaalZomer? Kijk dan op de website van de bibliotheek Haarlemmermeer.

TaalZomer in Haarlemmermeer