Tips en trics bij het solliciteren

Het sollicitatiespel is bedoeld om op een speelse manier kennis te maken met een aantal tips en trics bij het solliciteren. Het doel is niet om te winnen, maar om te leren hoe je jezelf goed kan presenteren in een sollicitatiegesprek.

Als speler ben je even de directeur van de zeepfabriek en ontvang je enkele sollicitanten. Je kan nu zelf beoordelen wie jij het meest geschikt vindt voor de baan. Iedereen maakt daarin andere keuzes en kiest aan het eind ook iemand anders. Er zijn geen goede of foute keuzes. Aan het eind van het spel wordt er vooruitgekeken. Wat gebeurt er als je diegene aanneemt die jij gekozen hebt? Je ziet bijvoorbeeld dat een van de kandidaten zich zelfs heeft ontwikkeld tot manager.

Tenslotte ontdek je dat de sollicitanten die je in het spel ziet, eigenlijk geen sollicitanten zijn maar voormalig laaggeletterden. Zij presenteren zich en vertellen dat ze moeite hadden met lezen en schrijven en hoe moeilijk solliciteren dan is. Ook vertellen zij dat je hier zelf iets aan kunt doen! Door te oefenen met een vrijwilliger of kosteloos via het platform evaenik.nl.

Dit spel kun je heel goed inzetten om een les in te vullen over solliciteren. Samen kun je het spel spelen en de overwegingen, observaties, keuzes en ervaringen van de cursisten bespreken. Een leuk interactief spel waar je een hoop van leert!

 

Locatie

Noord-Holland