Vrijwilligersmiddag in Rotterdam Feijenoord

Op woensdag 21 maart vond in het Rotterdamse deelgebied Feijenoord een vrijwilligersmiddag plaats. Taalvrijwilligers gingen in gesprek met taalaanbieders en volgden een workshop over verschillende werkvormen en lesmaterialen die ingezet kunnen worden bij het begeleiden van taalcursisten.

Laaggeletterdheid in Feijenoord

De vrijwilligersmiddag was een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven en de gemeente Rotterdam. In Huis van de Wijk Oleander kwamen 10 vrijwilligers samen die allemaal al enige tijd actief zijn in de verschillende wijken van het gebied Feijenoord. Het percentage laaggeletterdheid in Feijenoord ligt met 36% van de 16-65- jarigen een stuk hoger dan het gemiddelde percentage in de gemeente Rotterdam (21%). 

Lunch en workshops

Tijdens een gezonde lunch vertelden taalaanbieders NL Educatie, Stichting Bij Corrie en Stichting LOV over hun taalactiviteiten. Zo kregen de vrijwilligers een beter beeld van het taalaanbod in het gebied. Onder begeleiding van taalregisseurs Jan Koopmans en Maya Blom gingen de vrijwilligers aan de slag met verschillende werkvormen. Zo werd het kennismaken met een groep geoefend en werden verschillende taalspellen besproken. Taalspellen, zoals 'memory', ‘wie ben ik?’ en ‘ik ga op reis en ik neem mee..’, zijn een leuke manier om woordenschat uit te breiden. Iedereen kan op z’n eigen niveau meedoen en oefenen met de Nederlandse taal.

Word taalvrijwilliger!

We bedanken de vrijwilligers voor hun komst en wensen hen veel succes en plezier met het verder ondersteunen en begeleiden van taalcursisten in Feijenoord!

Ook aan de slag als Taalvrijwilliger in Rotterdam of een andere plaats in Zuid-Holland? Klik hier voor meer informatie en meld je aan. 

Vrijwilligersmiddag in Rotterdam Feijenoord