We kunnen natuurlijk niet alles laten zien…

Maar hierbij een kleine greep uit de vele activiteiten die in Zuid-Holland georganiseerd zijn in de Week van de Alfabetisering. Hartelijk dank allemaal voor het enthousiasme!

Krimpenerwaard – Taalpact ondertekend!

Een sneltekenaar legde op donderdag 12 september in Berkenwoude vast hoe verschillende partijen hun handtekening zetten onder het Taalpact Krimpenerwaard en zich daarmee verbinden aan de afspraken. Een mooie start voor de aanpak van laaggeletterdheid in de Krimpenerwaard!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henriëtte Wijnen, projectleider bij Stichting Lezen & Schrijven: henriettewijnen@lezenenschrijven.nl

We kunnen natuurlijk niet alles laten zien…

Dichtbundel Durf te Dromen

Deelnemers van de Taalcafés van de Taalpunten Noordwijkerhout, Lisse en de Bollenstreek klommen zelf in de pen. Zij schreven gedichten voor de dichtbundel Durf te Dromen. De bundel is tijdens de Week van de Alfabetisering uitgereikt aan alle deelnemers tijdens een feestelijk Taalcafé.

Foto: Dichtbundel Durf te Dromen in Sassenheim: cursisten dragen voor uit eigen werk

We kunnen natuurlijk niet alles laten zien…

Proef een boek bij Taalhuis de Groene Venen

In Taalhuis Groene Venen zijn korte stukjes voorgelezen en daarna werd het bijbehorende gerecht geserveerd. Super lekker

We kunnen natuurlijk niet alles laten zien…

Lunchlezing GGD Hollands Midden – hoe vereenvoudigen wij onze communicatie?

De GGD Hollands Midden wil haar communicatie met cliënten vereenvoudigen. Om hun medewerkers daarvoor enthousiast te maken, organiseerden zij tijdens de Week van de Alfabetisering een inspirerende lunchlezing in Leiden. Lokale TaalHeld Marjolijn van Ommeren vertelde haar collega’s over laaggeletterdheid. Vervolgens gaf communicatie adviseur Jasja Sikking-Baken een demonstratie Klinkende Taal, een plug-in in Word. Het werkt vergelijkbaar met de bekende spellingscontrole: activeer de plug-in en het programma markeert in de tekst welke zinnen en woorden te lastig zijn, en geeft direct begrijpelijker alternatieven. Zo wordt eenvoudig communiceren wel heel eenvoudig! Taalambassadeur Yvonne werd er in elk geval alvast heel blij van.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met projectleider Anne van den Bos: annevandenbos@lezenenschrijven.

Opening Taalpunt Monster

Een feestelijke opening door wethouder Vreugdenhil van het Taalpunt in Monster.

We kunnen natuurlijk niet alles laten zien…

Taalakkoord Dordrecht

Gemeente Dordrecht zet in op taalvriendelijke dienstverlening en wil voor de eigen medewerkers ‘taal op de werkvloer’. Het doel is dat iedereen ‘de taal uit het Stadkantoor’ begrijpt. Ze hebben hiervoor een projectleider voor 10 uur per week aangenomen.

Ook start het project ‘Prominente Taalmaatjes’ waarbij 10 raadsleden gekoppeld worden aan NT1-cursisten.

We kunnen natuurlijk niet alles laten zien…

Taalambassadeur Koos brengt zijn eigen boek uit!

In de Week van de Alfabetisering was het dan eindelijk zover… Het boek waar Koos lang aan gewerkt heeft kwam uit. Geke van Velzen nam uit naam van Prinses Laurentien het eerste exemplaar in ontvangst. Een geweldige prestatie van Koos!

We kunnen natuurlijk niet alles laten zien…

Bedankt!

In de regio Gorinchem maakten de gemeenten alle deelnemers en organisatoren van (taal)activiteiten in de Week van de Alfabetisering blij met een lekker bedankje:

We kunnen natuurlijk niet alles laten zien…