Wethouder Ouder-Amstel gaat op bezoek bij een Taal voor Thuis leergroep

In de gemeente Ouder-Amstel is wethouder Marian van der Weele op bezoek gegaan bij een Taal voor Thuis-groep. Het is voor het eerst dat er in Ouder-Amstel een groep met Taal voor Thuis is gestart en zij was erg benieuwd naar de bevindingen van de groep. Taal voor Thuis is een taalprogramma van 20 themaboekjes waarbij ouders leren hoe zij hun kinderen kunnen ondersteunen bij wat zij op school leren.

De deelnemers komen uit verschillende landen en hebben kinderen die naar de basisschool gaan. Marian vraagt aan één van de dames wat zij van de cursus vindt. Zij geeft aan dat zij veel leert over hoe ze haar kinderen kan stimuleren bij voorlezen en spelletjes doen. Een andere deelneemsters beaamt dat en zegt: “Mijn kinderen willen nu graag voorgelezen worden, terwijl ze dat hiervoor nooit vroegen.” Ze begrijpt nu beter waar haar kinderen mee bezig zijn en kan ze daar nu ook mee helpen. Daarbij leren de deelnemers ook veel over de Nederlandse cultuur en hoe het gaat op een kinderpartijtje. 

Wat is Taal voor Thuis?

Taal voor Thuis is een cursus voor ouders die gegeven wordt door getrainde vrijwilligers. Tijdens de cursus leren ouders de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren, bijvoorbeeld door te oefenen met taalspelletjes en door vragen te stellen. De cursus Taal voor Thuis is geschikt voor ouders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Zowel ouders met een Nederlandstalige, als ouders met een anderstalige achtergrond kunnen hieraan deelnemen. Het is wel belangrijk dat ouders zich mondeling kunnen redden in de Nederlandse taal.

Meer informatie?

Op de website van Stichting Lezen & Schrijven leest u alles over Taal voor Thuis.

Op de website van de gemeente Ouder- Amstel leest u alles over het volgen van de cursus Taal voor Thuis in de gemeente Ouder-Amstel. Er is nog plek!