Slim samenwerken loont

Binnen de lokale netwerkaanpak is er ruime mogelijkheid voor partners om samen te werken. U kunt hierbij denken aan onder andere gemeenten, taalaanbieders, bibliotheken, vrijwillligersorganisaties, zorg- en welzijnsorganisaties en bedrijven. Lees hier hoe u als organisatie uw steentje bij kunt dragen en meldt u aan.

 • Gemeenten
  Een gemeente kan het verschil maken door een regierol op zich te nemen en samen met partnerorganisaties en gemeentelijke diensten laaggeletterden te benaderen.
   
 • Zorginstellingen
  Als zorginstelling kunt u uw personeel een cursus ‘herkennen en doorverwijzen’ geven. Zo weten zij wanneer ze in contact komen met laaggeletterden wat ze moeten doen.
   
 • Bibliotheek
  Een bibliotheek is bij uitstek geschikt om een Taalhuis op te zetten; een laagdrempelige plek in de buurt voor laaggeletterden en vrijwilligers waar zij onder meer informatie kunnen krijgen over basisvaardigheden.
   
 • Vrijwilligersorganisaties
  Als vrijwilligersorganisatie kunt u zich inzetten door taalvrijwilligers te werven, te begeleiden en te koppelen aan cursisten.
   
 • Bedrijven
  Bedrijven en uitzendbureaus kunnen werknemers of mensen die zich inschrijven vragen om de Taalmeter te maken. Dit instrument geeft snel een indicatie van het taalniveau.

Ja, ik wil samenwerken!

Neem vrijblijvend contact met mij op om te bekijken hoe we samen laaggeletterdheid kunnen aanpakken.

Elke organisatie kan zich aansluiten: groot en klein. U kunt bijvoorbeeld ook ruimtes ter beschikking stellen voor lessen, eigen medewerkers inzetten als taalvrijwilliger of meehelpen aandacht te genereren voor laaggeletterdheid.

Vragen? Neem voor meer informatie contact op met ons via info@lezenenschrijven.nl.