Ik werk bij een Taalhuis

Cursussen empowerment stimuleren laaggeletterden om mee te doen in de maatschappij op een manier die bij hen past. Vragen die centraal staan zijn: wie ben je, wat kun je en wat wil je? De Toolkit Empowerment biedt u informatie en materialen waarmee u passend aanbod kunt ontwikkelen voor laaggeletterden die de toekomst (weer) in eigen handen willen nemen.

Wat kan mijn Taalhuis doen? 

Taalhuizen kunnen zelf aanbod ontwikkelen dat laaggeletterden stimuleert om een volgende stap in hun ontwikkeling te zetten. In de Toolkit Empowerment vindt u alle informatie en materialen die u hiervoor nodig heeft. Deelnemers kunnen de cursussen empowerment bovendien uitstekend combineren met andere cursussen, bijvoorbeeld cursussen die expliciet gericht zijn op het verbeteren van basisvaardigheden. 

Als partners in uw netwerk cursussen empowerment (willen) aanbieden, kunt u deelnemers vanuit uw Taalhuis actief doorverwijzen naar deze cursussen. 

Ook kunt u een waardevolle bijdrage leveren door het empowerment-aanbod binnen uw netwerk onder de aandacht te brengen. Als de mogelijkheden binnen het netwerk voldoende duidelijk zijn bij de betrokken partners stromen deelnemers van een cursus empowerment gemakkelijker door naar ander (taal)cursusaanbod en vice versa. 

Van start met de Toolkit Empowerment

De volgende informatie en materialen heeft u nodig om in uw Taalhuis van start te gaan met empowerment: 

Aan de slag 

Als partner van Taal voor het Leven kunt u in de online bestelportal een cursuspakket bestellen. 

Een volledig cursuspakket bestaat uit: 

  • Een gids voor vrijwilligers (digitaal of op papier) 
  • Een werkboek voor deelnemers (digitaal of op papier) 
  • Het In je kracht-kaartspel (met handleiding) 
  • Informatie voor organisaties 
  • Het bewijs van deelname (digitaal of op papier) 

Ook vindt u in de online bestelportal losse opdrachten. Deze kunt u gebruiken als aanvulling op een cursus empowerment, op Succes!-materiaal en/of op eigen lesmateriaal. 

Meer weten of een adviesgesprek? 

Veel informatie vindt u in de veelgestelde vragen.

Staat uw vraag er niet bij? Voor meer informatie of een advies op maat kunt u contact opnemen met uw lokale contactpersoon of met Stichting Lezen & Schrijven via info@lezenenschrijven.nl of 070 302 26 60.