Ik werk bij een organisatie die zich richt op maatschappelijke participatie

Houdt uw organisatie zich bezig met maatschappelijke participatie en zijn er onder de deelnemers aan uw activiteiten mogelijk laaggeletterden? De cursussen empowerment helpen juist deze deelnemers hun dromen, doelen en talenten te verkennen. Met de informatie in deze toolkit kunt u zelf gemakkelijk cursusaanbod ontwikkelen.

Wat kan mijn organisatie doen? 

Organisaties kunnen zelf aanbod ontwikkelen dat laaggeletterden stimuleert om een volgende stap in hun ontwikkeling te zetten. In de Toolkit Empowerment vindt u alle informatie en materialen die u hiervoor nodig heeft. De cursussen empowerment kunt u bovendien goed combineren met andere cursussen en/of eigen lesmaterialen of toespitsen op een specifieke groep. Zo is de cursus In je kracht bij uitstek geschikt voor mensen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt en de toekomst (weer) in eigen handen willen nemen. 

Ook door contacten te leggen in uw lokale netwerk kunt u deelnemers helpen hun weg te vinden naar vervolgcursussen. Denk hierbij aan gemeenten, participatiecoaches, Taalhuizen en andere wijkorganisaties die zich bijvoorbeeld richten op thuisadministratie of bewegen. 

Van start met de Toolkit Empowerment 

De volgende informatie en materialen heeft u nodig om in uw organisatie van start te gaan met empowerment: 

Aan de slag 

Als partner van Taal voor het Leven kunt u in de online bestelportal een cursuspakket bestellen. 

Een volledig cursuspakket bestaat uit: 

  • Een gids voor vrijwilligers (digitaal of op papier) 
  • Een werkboek voor deelnemers (digitaal of op papier) 
  • Het In je kracht-kaartspel (met handleiding) 
  • Informatie voor organisaties 
  • Het bewijs van deelname (digitaal of op papier) 

Ook vindt u in de online bestelportal losse opdrachten. Deze kunt u gebruiken als aanvulling op een cursus empowerment, op Succes!-materiaal en/of op eigen lesmateriaal. 

Meer weten of een adviesgesprek? 

Veel informatie vindt u in de veelgestelde vragen.

Staat uw vraag er niet bij? Voor meer informatie of een advies op maat kunt u contact opnemen met uw lokale contactpersoon of met Stichting Lezen & Schrijven via info@lezenenschrijven.nl of 070 302 26 60.