Overzicht van de cursussen

De cursussen empowerment richten zich op het verwerven van zelfinzicht en zelfvertrouwen dat nodig is om te kunnen meedoen in de maatschappij. Deelnemers leren hun talenten en wensen voor de toekomst kennen.

Er zijn verschillende cursussen beschikbaar. Daarnaast zijn er losse opdrachten die u kunt combineren met uw eigen materialen. De lesmaterialen kunt u bovendien goed combineren met andere materialen van Taal voor het Leven.

In je kracht stimuleert deelnemers na te denken over hun kwaliteiten, interesses, vaardigheden en toekomstmogelijkheden. Jouw leven & werk geeft deelnemers inzicht in wat erbij komt kijken als je (weer) gaat werken. Wat verandert er bijvoorbeeld in je privéleven? Voor jezelf? helpt deelnemers ontdekken of het runnen van een eigen bedrijf bij hen past. Wat komt er kijken bij het starten van een eigen onderneming? Zowel offline als online te volgen.

Losse materialen 

Diverse opdrachten en een kaartspel die ingezet kunnen worden als aanvulling op het (eigen) lesaanbod. Deelnemers worden uitgenodigd om na te denken over de onderwerpen en vragen die in de cursussen empowerment centraal staan. 

Cursussen empowerment kunnen zowel voor, tijdens als na een cursus basisvaardigheden worden gevolgd. 

Aan de slag 

Als partner van Taal voor het Leven kunt u in de online bestelportal een cursuspakket bestellen. 

Een volledig cursuspakket bestaat uit: 

  • Een gids voor vrijwilligers (digitaal of op papier) 
  • Een werkboek voor deelnemers (digitaal of op papier) 
  • Het In je kracht-kaartspel (met handleiding) 
  • Informatie voor organisaties 
  • Het bewijs van deelname (digitaal of op papier) 

Ook vindt u in de online bestelportal losse opdrachten. Deze kunt u gebruiken als aanvulling op een cursus empowerment, op Succes!-materiaal en/of op eigen lesmateriaal. 

Meer weten of een adviesgesprek? 

Veel informatie vindt u in de veelgestelde vragen.

Staat uw vraag er niet bij? Voor meer informatie of een advies op maat kunt u contact opnemen met uw lokale contactpersoon of met Stichting Lezen & Schrijven via info@lezenenschrijven.nl of 070 302 26 60.