Lotte ter Maat

"Ik ben taalvrijwilliger geworden omdat ik het altijd al leuk gevonden heb om mensen te helpen met de taal. Het resultaat dat je ziet geeft mij enorm veel voldoening en ik vind het een nuttige besteding van mijn tijd!"

“De basistraining volgde ik in de bibliotheek in Almelo. Het was een erg leuke groep mensen. Ik voelde mij direct op mijn plaats, ondanks dat ik toch wel wat jonger was dan de rest van de groep. De trainer was een erg leuke jongedame die de training met veel enthousiasme geeft. Ik heb dan ook veel bijgeleerd en ik kan de training zeker gebruiken in mijn vrijwilligerswerk!

Lotte ter Maat

Op het moment geef ik drie cursisten les. Een Irakese dame en een Roemeense dame en heer. Verder loop ik nog mee in twee praathuizen en neem ik voortgangstoetsen af. Ook ben ik net gestart met het geven van een cursus aan ouders over het omgaan met de school van hun kinderen.
 

"Je draagt écht een steentje bij aan de maatschappij en je krijgt er erg veel waardering voor terug."

Als je overweegt om taalvrijwilliger te worden, wil ik tegen je zeggen: Doen! Het werk geef enorm veel voldoening. Je draagt écht een steentje bij aan de maatschappij en je krijgt er erg veel waardering voor terug.

Het is allemaal erg laagdrempelig dus je kunt zelf bepalen hoeveel uren per week je iets wil doen. De sfeer onder taalcoaches is ook erg goed. Een groep of een-op-een, het is allemaal mogelijk. Ook kun je wat variatie opzoeken door veel verschillende dingen te doen, net zoals ik dat al doe.”

Iets voor jou?

Wil je ook meehelpen om Nederland geletterd te maken? Hier staat meer informatie over taalvrijwilligers: