Voel je goed!

Wil jij volwassenen helpen gezonder te worden? Word dan taalvrijwilliger bij Voel je goed!. Je krijgt gratis een training. Daarna ben je in staat om een groepje deelnemers te begeleiden bij het beter leren begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid.

Wat is Voel je goed!?

Voel je goed! is een aanpak waarmee volwassenen hun gezondheid kunnen verbeteren. Het gaat om mensen die die moeite hebben met taal en daardoor moeite hebben met het verwerken van gezondheidsinformatie. Alle deelnemers van Voel je goed! ontvangen eet- en beweegadviezen van een diëtist. Daarnaast volgen ze in kleine groepjes taalgerichte praktijklessen van een vrijwilliger om informatie beter te leren begrijpen.

Wat staat je als taalvrijwilliger te wachten? Je krijgt een training van 4 dagdelen. Je begeleidt een groep van 4-6 volwassenen bij 20 wekelijkse bijeenkomsten. Tijdens de Voel je goed!-cursus werk je met professioneel ontwikkeld lesmateriaal over gezonde voeding, over bewegen en andere zaken die met gezond leven te maken hebben. Je groep deelnemers wisselt ervaringen en tips uit vult een eetdagboek in, maakt een beweegplan, schrijft vragen op voor de diëtist en nog veel meer. Het is jouw taak om deelnemers hierbij te begeleiden en te helpen hun gezondheidsvaardigheden te verbeteren.

Meedoen?

Je kunt vooralsnog meedoen in de regio’s Alphen aan de Rijn, Amsterdam, Bergen op Zoom, Coevorden, Drachten, Delfzijl, Den Haag, Doetinchem, Emmen, Geldrop-Mierlo, Haarlemmermeer, Halderberge, Hengelo, Hilversum, Hoogeveen, Midden-Groningen, Nieuwkoop, Nijmegen, Oldambt, Oss, Oudenbosch, Pekela, Roosendaal, Rotterdam, Steenwijkerland, Stadskanaal, Utrecht, Veendam, Vught, Westerwolde, Zoetermeer. En er komen steeds nieuwe plaatsen bij…

Ben jij…

  • geïnteresseerd in gezonder eten en meer bewegen?
  • gemotiveerd om mensen te helpen gezonder te worden en te blijven?
  • in staat om zelfstandig te werken?
  • iemand die denkt en werkt op mbo-4-niveau of hoger?
  • iemand die goed is in de Nederlandse taal?
  • een dagdeel of meer in de week beschikbaar, voor minimaal een half jaar?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Neem contact op via: info@lezenenschrijven.nl

Voel je goed! is een project van Stichting Lezen & Schrijven, mede mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra, Lidl, Iskamp Printing en Fonds Taal maakt gezonder.