Ondersteuning

Wanneer je klaar bent met de basistraining en aan de slag gaat, kun je als vrijwilliger op verschillende manieren ondersteuning krijgen bij de begeleiding van je deelnemer.

Je kunt met vragen terecht bij een Taalhuis en vaak ook bij docenten in de buurt. Op deze website kun je filmpjes bekijken die tips en handvatten geven voor de begeleiding van je deelnemer(s). Verder kun je gebruikmaken van verschillende materialen.

Materialen

Tijdens de basistraining krijg je een map met werkmateriaal en aanvullende achtergrondinformatie. Na de training heb je toegang tot diverse papieren en online les- en oefenmaterialen, om samen met je cursist mee te werken. Voorbeelden hiervan zijn:

Bij deze lesmaterialen zijn Instructiekaarten en handleidingen voor methodes beschikbaar, die je kunt gebruiken voor ondersteuning.

Op de hoogte blijven

Via deze website word je op de hoogte gehouden van het actuele aanbod van materialen. Nadat je de basistraining hebt gevolgd, krijg je ook regelmatig een nieuwsbrief. Hierin staat bijvoorbeeld informatie over workshops die in de buurt georganiseerd worden. Ook kun je op deze site het laatste nieuws over Taal voor het Leven volgen.