Filmpjes

Om je meer informatie te geven over een bepaald onderwerp, of om kennis maken met de praktijk, zijn er instructiefilmpjes.

Wil je weten hoe jouw werk als taalvrijwilliger eruitziet en hoe je de begeleiding van een deelnemer begint? Bekijk dan de serie filmpjes ‘Aan de slag! Starten als taalvrijwilliger’. Het eerste filmpje (Introductie) uit de serie van vijf vind je hieronder. De andere vier filmpjes kun je bekijken op YouTube: Een goede start, Doel bespreken, Feedback geven en Erop uit!.

Ondersteun je een anderstalige deelnemer bij het leren van de Nederlandse taal? Bekijk dan de filmpjes die Stichting Lezen & Schrijven heeft ontwikkeld in samenwerking met Stichting Het Begint met Taal. Hieronder vind je het eerste filmpje (Leerdoel). De andere drie filmpjes kun je bekijken op YouTube: Actieve werkvormen, Taal uit de praktijk en Oefenen in de praktijk. Stichting Het Begint met Taal heeft nog meer filmpjes gemaakt voor taalvrijwilligers. Je kunt deze bekijken op de e-learningpagina.

Stel, je gaat aan de slag als voorlezer. En je wilt een supervoorlezer worden! Maar hoe doe je dat? Het eerste filmpje uit de serie vind je hieronder. Meer filmpjes over voorlezen zijn te zien via YouTube.

Meer instructiefilmpjes, bijvoorbeeld over het afnemen van toetsen, vind je ook op ons YouTube-kanaal.