Locaties

De Taalzoeker is een simpele, handige website die iedereen kan gebruiken om alle taalcursussen in de buurt te vinden. Je vindt er een overzicht van alle scholingsmogelijkheden in Nederland op het gebied van basisvaardigheden, waaronder lezen en schrijven, rekenen en werken met de computer. Goed leren lezen en schrijven ligt dankzij de Taalzoeker voor iedereen binnen handbereik.

Taalzoeker voor deelnemers

In de Taalzoeker vind je een landelijk overzicht van locaties waar deelnemers een cursus kunnen volgen op het gebied van basisvaardigheden. Met behulp van de Taalzoeker breng je iemand op eenvoudige wijze in contact met de cursus die het beste aansluit bij wat hij of zij wil leren. De Taalzoeker bevat cursussen lezen, schrijven, spreken, luisteren, rekenen en digitale vaardigheden van zowel formele als non-formele aanbieders. Op basis van adresgegevens zie je eenvoudig welke cursus het dichtst in de buurt is.

Taalzoeker voor vrijwliligers

Met de Taalzoeker kun je alvast bekijken wat jou aanspreekt. Je kunt bijvoorbeeld een-op-een aan de slag met een deelnemer of een docent ondersteunen in een klas op een roc. Als taalvrijwilliger word je ook altijd gekoppeld aan een (vrijwilligers)organisatie, zoals de Vrijwilligerscentrale, Gilde, Humanitas of een werkgever.

Wil je aan de slag als taalvrijwilliger? Vul dan dit formulier in. Na je aanmelding krijg je meer informatie over de locaties waar je kunt starten als (taal)vrijwilliger. Natuurlijk houden we daarbij rekening met jouw kennis en voorkeuren.

Taalzoeker

Klik op de afbeelding om naar taalzoeker.nl te gaan.